Lapinlahden taidemuseo ja Eemil Halosen museo

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lapinlahden taidemuseo

Huom. Lapinlahden taidemuseo on suljettu peruskorjauksen vuoksi. Uudistettu museo avautuu vuonna 2016

Lapinlahden taidemuseo sijaitsee luonnonkauniin Puustellinkallion kupeessa, aivan Lapinlahden kirkonkylän keskustan läheisyydessä. Taidemuseo toimii vuonna 1976 valmistuneessa rakennuksessa, jonka ovat suunnitelleet arkkitehdit Esa Koivuniemi ja Georg Bystroff. Tällä hetkellä museolla valmistaudutaan mittavaan ponnistukseen taidemuseon peruskorjaus- ja laajennustyön parissa ja kuvanveistäjä Eemil Halosen veistosten konservoinnissa. Uudistuneen taidemuseon pääsuunnittelija on arkkitehti Jouni Salokannel.

Lapinlahden taidemuseossa on tuotu esille lähes 40 vuoden ajan sekä Suomen kultakauden mestarien teoksia että korkeatasoista ja kiinnostavaa nykytaidetta. Keskeisellä sijalla ovat myös Arkkitehtuuri- ja ympäristökulttuurikoulu Lastun kanssa yhteistyössä tuotetut näyttelyt, jotka on suunnattu lapsille ja nuorille. Vuosittain museossa on esillä 7-9 vaihtuvaa näyttelyä ja pysyvänä kokoelmana Halosen taiteilijasuvun taidetta. Museolla järjestetään työpajatoimintaa ja erilaisia tapahtumia, kuten luentoja ja konsertteja.

Uudistettu Lapinlahden taidemuseo on esteetön.

Avoinna: Taidemuseo on suljettu peruskorjauksen vuoksi. Uudistettu museo avautuu vuonna 2016.

Yhteystiedot: Halosten Museosäätiö, Suistamontie 3, 73100 Lapinlahti, p. 040 187 2678, info(at)eemil.fi

http://eemil.fi/museot.php?pid=41

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eemil Halosen museo

Entisessä pappilan kivinavetassa toimiva Eemil Halosen museo avattiin vuonna 1974. Museo on aitiopaikka suomalaisen kuvanveiston historiaan. Museon perusnäyttely esittelee kuvanveistäjä Eemil Halosen (1875-1950) ja hänen veljensä kuvanveistäjä, taidevalaja Arttu Halosen (1885-1965) elämää ja taiteellista tuotantoa. Kesäisin museossa on vaihtuva taidenäyttely.

Eemil Halosen museon alakerrassa on katsottavissa ja koettavissa Lapinlahti-Seuran kotiseutukokoelmia esittelevä Elettiin sitä ennen vanhaan -näyttely, jonka pääteemana on entisajan maalaiselämä. Näyttelyssä käsitellään Lapinlahden historiaa aina jääkauden lopusta 2000-luvun alkuun.

Eemil Halosen museossa on pieni museokauppa, jossa on myynnissä paikallisia käsityötuotteita.

Avoinna: kesä–heinäkuussa ti–ke, pe–su 11–17, to 11–20. Muina aikoina ryhmille tilauksesta.

Pääsymaksut: Aikuiset 4/3 €, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi

Yhteystiedot: Halosten Museosäätiö, Suistamontie 3, 73100 Lapinlahti, p. 040 187 2678, info(at)eemil.fi  Käyntiosoite: Eemil Halosentie 6, Lapinlahti

http://eemil.fi/museot.php?pid=42