Ylä-Savon kotiseutumuseo

Hirsinen tumma rakennus. Etualalla hiekkatie vie ovelle. Taustalla koivuja.

Iisalmen keskustan tuntumassa sijaitsevan Ylä-Savon kotiseutumuseon tunnelmallinen pihapiiri kuvastaa talonpoikaista maalaisympäristöä.  Museoalueella on Ylä-Savon alueelta siirrettyjä rakennuksia, kuten tuulimylly Lappetelästä, eloaitta Iirannan Ihalasta, navetta Ryhälänmäestä ja nuottakota verkkoineen Lampaanjärven Pohjoislahdesta. 1700-luvulta peräisin oleva museon päärakennus on Vieremän Kumpumäestä.

Harmaa tuulimylly. Taustalla koivuja.

Museon kokoelmiin kuuluu n. 4300 esinettä. Museon perusnäyttely kuvaa yläsavolaista talonpoikaiskulttuuria ja erityisesti maanviljelyä, metsästystä ja kalastusta. Lisäksi näyttelyssä kerrotaan sota-ajasta, säätyläiskodin elämästä ja käsityöläisyydestä. Museolla on myös yleensä vuosittain vaihtuva näyttely ja kesäisin useita tapahtumia.

Koko seinän peittävät puiset vitriinit, joissa monenlaisia talonpoikaisesineitä.

Ylä-Savon kotiseutumuseo on Ylä-Savon kotiseutuyhdistyksen ylläpitämä museo, joka avattiin vuonna 1964.

Kahvinkorvikepusseja ja muita tuotteita punaruskean lipaston päällä Taustalla seinällä vanhoja lehtiartikkeleita ja muita tekstejä.

Yhteystiedot:

Avoinna: 15.5.–15.8. ti–pe klo 12–18, la-su 11–16
Pääsymaksu: vapaa pääsy
Yhteystiedot: Ylä-Savon kotiseutumuseo, Virrankatu 4, 74100 Iisalmi
Puh. 044 784 4077 (kesäaikaan), muina aikoina amanuenssi: 0405711651.
info@ylasavonkotiseutumuseo.fi

www.ylasavonkotiseutumuseo.fi

www.facebook.com/YlaSavonKotiseutumuseo?fref=ts

Vihreässä huoneessa vihreä-valko raidallinen sohvakalusto ja korkea harmaa pöytä. Seinällä ovaalin muotoisia valokuvakehyksiä. Sohvalla istumassa mallinukke.